Съмнителна обществена поръчка в тотото  е обект на разследване от

...
Съмнителна обществена поръчка в тотото  е обект на разследване от
Коментари Харесай

Съмнителна поръчка на тотото за 3 млн. лв. влезе в полезрението на АДФИ

Съмнителна социална поръчка в тотото  е обект на следствие от Агенцията за държавна финансова ревизия.

Става дума за следната поръчка https://app.eop.bg/today/275321, - „ ИНЖЕНЕРИНГ – ИЗГОТВЯНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ, ИЗВЪРШВАНЕ НА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ РАБОТИ И УПРАЖНЯВАНЕ НА АВТОРСКИ НАДЗОР НА ОБЕКТ: ОСНОВЕН РЕМОНТ И ВНЕДРЯВАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В СГРАДАТА НА УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕН ЦЕНТЪР НА Директива за птиците „ БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР “ – ГР. ВЕЛИНГРАД “ на стойност 3 млн. лв.. Директор на правна дирекция по това време е  Рада Гьонова, сега – член на УС на тотализатора, назначена от министър Димитър Илиев.

АДФИ се намесва и влиза на инспекция след прокурорска кореспонденция по същата поръчка.

От страницата на Електронните публични поръчки е видно, че е имало общо четири предложения. Три от компаниите са със сериозен опит и история в региона на строителството, само че всички те биват отстранени. За победител е определена „ ТС Кънстракшън “ ЕООД – компания, записана при започване на 2022 и без безусловно никаква история в тази сфера. Начинът, по който е избран спечелилият, основава чувство, че може да става дума за конкурс с предупреден край, разясняват осведомени.

Фирмата е получила задатък, само че досега безусловно нищо не е осъществено – нито като планиране, нито откъм обмисляне на някакви строително-монтажни действия, макар че от контракта, подписан на 16.05.2023, досега са минали съвсем 5 месеца.

Вече ви разказахме за друга социална поръчка, готова и извършена по времето на Радостин Василев в Министерството на младежта и спорта. Зад нея стои същият чиновник на тотото – някогашната директорка на правната дирекция и сегашен член на УС Гьонова.

Ще бъде забавно да се наблюдава по какъв начин ще се развият двете поръчки, както и следствието на Агенцията за държавна финансова ревизия. Според вътрешни източници на Tribune.bg една цялостна проверка на всички контракти направени от Рада Гьонова, може да разкрие още любопитни публични поръчки.

Дружеството Български състезателен тотализатор обичайно е подценявано и остава под радара на публичния интерес и сериозните журналистически следствия, само че на процедура устоя Министерството на младежта и спорта и обезпечава 2/3 от бюджета на федерациите. Затова и е извънредно значимо да се наблюдава по какъв начин са били разходвани средствата за спорта.

Автор: tribune.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР